Transmission Records

Transmission Records

Transmission Records

In 1995 werd een apart label voor nieuwe releases opgezet: Transmission Records. Onder die vlag lukte het om achtereenvolgens Ayreon, After Forever en Epica op de muzikale wereldkaart te plaatsen, om over albums van bands als Helloïse en Asrai en de metal opera Aina nog maar te zwijgen.

De releases van Transmission vielen op door inventieve songs en spel, een superieure geluidskwaliteit, smaakvol artwork en een vaak ronduit luxueuze verzorging van de verpakking en de inlays. In combinatie met een jarenlang zorgvuldig opgebouwd internationaal netwerk had dat tot gevolg dat de albums middels licentiedeals hun weg naar fans over de hele wereld wisten te vinden.

Historie

De eerste nieuwe release die Transmission in 1995 uitbracht was The Final Experiment, een ambitieus project van hardrockgitarist Arjen Lucassen dat door alle grote platenmaatschappijen als ‘interessant, maar volkomen onverkoopbaar’ al was afgewezen. Transmission slaagde erin dit Ayreon project als cultfenomeen in de markt te zetten. Het vormde de basis voor een hele reeks rockopera’s. Die zich als een ware olievlek over de hele aardbol uitspreidde.

Transmission verlegde intussen de nadruk op de zogeheten female fronted Metal bands. Terwijl grotere platenmaatschappijen aan het begin van de 21e eeuw aarzelden om in te haken bij de golf frontvrouwen die in die periode aandienden, stak Transmission simpelweg zijn nek uit. Ook hier bleek het label een vooruitziende blik te hebben. Met internationale successen voor After Forever, Epica en Asrai als gevolg.

Talent

Wanneer je ons een demo wilt sturen van je band of de band die je vertegenwoordigt, volg dan de aanwijzingen zoals die hieronder staan vermeld.

Demo Beleid

We luisteren naar elke demo die ons wordt toegezonden, maar het kan enige tijd duren voor we daar tijd voor vrij kunnen maken. Als we de muziek goed vinden nemen wij contact op met jou. Als we het niet goed vinden of er niets mee kunnen hoor je niets van ons. Een en ander is het gevolg van een zware werkdruk en chronisch tijdgebrek.

Suggesties en Vereisten

Stuur ons je materiaal op Compact Disc, MP3s of DVD. Zorg ervoor dat je contact info op alle geluidsdragers duidelijk staat vermeld (telefoonnummer, adres, e-mail enz.), zodat we je snel en gemakkelijk kunnen bereiken als we het materiaal de moeite waard vinden. Stuur je spullen naar…

Neem contact op met Transmission Records

Attn.: A&R department
P.O. Box 260
3140 AG, Maassluis
The Netherlands
Contact

Op voorhand bedankt voor je tijd en het feit dat je aan ons hebt gedacht. Je interesse in en steun voor het label wordt zeer gewaardeerd