Mar 04 2014

TEE-SET – EMOTION REWARD NIGHT / 4CD BOX Mythology

TEE_SET_Emotion_2011_Front

TEE-SET – EMOTION REWARD NIGHT

De Tee-Set is één van de meest succesvolle popgroepen die Nederland ooit gekend heeft. Maar liefst 22 keer stonden ze in de Nederlandse Top 40. She Likes Weeds bereikte daarin zelfs de toppositie, terwijl Ma Belle Amie als een van de weinige Nederlandse platen een hoge notering in de Amerikaanse top 10 wist te behalen. Om nog maar te zwijgen over alle andere landen waar deze wereldhit een onuitwisbare indruk achterliet. In totaal heeft de Tee-Set minimaal vijf miljoen platen verkocht.

Inmiddels is het 48 jaar geleden dat hun eerste lp, Emotion, uitkwam. De plaat bevat covers van Wilson Pickett (In The Midnight Hour), Joe Tex (You Better Believe It), Rufus Thomas (Can Your Monkey Do The Dog), Sam Cooke’s Nothing Can Ever Change This Love, For Miss Caulker van The Animals en de vrolijke single Don’t You Leave, die de band voor het eerst in de Top 10 bracht. Vorig jaar kwam het Emotion opnieuw uit (lp/2cd/digitaal). Het album schoot gelijk de Top 100 binnen. In totaal zijn er van het album meer dan 50.000 exemplaren verkocht en daarmee is officieel de gouden status bereikt.

Om dat te vieren wordt op zaterdag 15 maart in Café de Tobbe in Delft een speciale Emotion Reward Night gehouden, waarbij de eerste bezetting van de Tee-Set een uniek reünie-optreden zal verzorgen. Zanger Peter Tetteroo kan deze heuglijke avond helaas niet meer meemaken. Hij overleed in 2002. Daarom zullen Carry Janssen, Polle Eduard, Gerard Romeyn, Robert Plazier en Franklin Madjid versterkt worden door een mysterieuze, maar zeer tot de verbeelding sprekende gastvocalist.

Onafhankelijk Delft is een van de initiatiefnemers van het concert. De partij wil met het Tee-Set optreden benadrukken dat er in Delft meer poppodia gerealiseerd moeten worden, waar voor jong en oud popmuziek ten gehore kan worden gebracht.

Op zaterdag 12 april wordt de Tee-Set 4CD box Mythology gepresenteerd op de mega platen en cd beurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Daar zal een aantal bandleden aanwezig zijn om de box in ontvangst te nemen en te signeren. Mythology bevat maar liefst 99 tracks, waaronder de originele singleversies en veel niet eerder uitgebracht materiaal. De totale speelduur bedraagt niet minder dan driehonderd minuten, oftewel vijf uur. Tel daarbij het persoonlijke verhaal van hun voormalige publiciteitsman Harry Knipschild en een grote hoeveelheid uniek fotomateriaal en het is duidelijk: Mythology is ook echt een monument voor de Tee-Set.

TEE-SET IN CONCERT (ca. 45 min)
Reünieoptreden eerste bezetting met uitreiking gouden plaat EMOTION
ZATERDAG 15 MAART 2014
CAFÉ DE TOBBE, DELFT
Buitenwatersloot 17, 2613 TA, Delft

GRATIS ENTREE – AFTER PARTY – DJ’s
STAND MET TEE-SET CDs / LPs
ZAAL OPEN 20:00 – AANVANG 21:30

WWW.MARTINSTOELINGA.NL